Зарубіжний досвід децентралізації публічної влади - Лучко, М. О.; Лучко, Н. А.; Luchko, M. O. (Одеса : Гельветика, 2018)
Стаття присвячена аналізу зарубіжного досвіду децентралізації публічної влади. Проаналізовано Конституції держав, у яких реалізовано принцип децентралізації державної влади. Наведено приклади держав, що передбачають принцип децентралізації публічної влади.

Статья посвящена анализу зарубежного опыта децентрализации публичной власти. Анализируются Конституции стран, в которых реализован принцип децентрализации государственной власти. Приведены примеры стран, в которых предусмотрена децентрализация публичной власти.

The article is devoted to the analysis of foreign experience of decentralization of public authority. Analysis of the Constitutions of the countries in which the principle of decentralization of state power was realized. Examples are given of countries in which decentralization of public authority is envisaged.
Лучко М. О. Зарубіжний досвід децентралізації публічної влади / М. О. Лучко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 109-115.
Keywords: зарубіжний досвід; децентралізація; публічна влада; децентралізація публічної влади; Конституція; зарубежный опыт; децентрализация; публичная власть; децентрализация публичной власти; Конституция; foreign experience; decentralization; public authority; decentralization of public authority; Constitution