Правове життя сучасної України: Матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 1 - (:unkn) unknown (Фенікс, 2012)
Перший том матеріалів Міжнародної наукової конференції «Правове життя сучасної Украї- ни», присвяченої 15-річчю заснування Національного університету «Одеська юридична академія» та 165-річчю Одеської школи права присвячений загальним засадам юриспруденції, в тому числі, філософським питанням юридичного буття, теорії держави та права, історії держави та права, со- ціології та політології права, конституційному праву, міжнародному праву, європейському праву та порівняльному правознавству, юридичній лінгвістиці, психології та інформатиці. Матеріали конференції допоможуть практикам, вченим, студентам у більш глибокому освоєнні тих правових нормативів і цінностей, які пов’язані з забезпеченням сталого розвитку сучасної України.
Keywords: загальні засади юриспруденції; філософські питання юридичного буття; теорія держави і права; історія держави і права; соціологія та політологія права; конституційне право; міжнародне право; європейське право; порівняльне правознавство; юридична лінгвістика; юридична психологія; юридична інформатика; общие принципы юриспруденции; философские вопросы юридического бытия; теория государства и права; история государства и права; социология и политология права; конституционное право; международное право; европейское право; сравнительное правоведение; юридическая лингвистика; юридическая психология; юридическая информатика; basic principles of law; philosophical questions of the legal being; theory of state and law; history of state and law; sociology and politology of law; constitutional law; international law; European law; comparative law; legal lingvistics; legal psychology; legal informatics