Міжнародні системи як об’єкт наукового дослідження в контексті парадигмальної еволюції науки - Коппель, Олена Арнольдівна; Коппель, О. А.; Koppel, Olena A.; Пархомчук, Олена Станіславівна; Пархомчук, О. С.; Parkhomchuk, Olena S. (Одеса, 2017)
Розглядаються гносеологічні й теоретико-методологічні аспекти міжнародно-політичної науки. Доведено, що розвиток науки про міжнародні відносини свідчить про зростання ролі та значення її гносеологічного складника. Аналіз міжнародних систем визнається необхідним для розуміння основних закономірностей розвитку міжнародних відносин. У статті проводиться аналіз міжнародних систем на основі застосування положень загальної теорії систем до суспільних явищ. Висвітлюються ключові питання теорії й методології аналізу міжнародних систем у контексті парадигмальної еволюції сучасної науки. Особливу увагу приділено теоретичним засадам дослідження політичних проблем міжнародних систем і глобального розвитку.

t is dedicated to the epistemological, theoretical and methodological aspects of international political science. It is approved that the development of the international relations science shows the increasing role and importance of its epistemological component. The concept of international system is the key to the whole subject of international reions. The article covers the analysis of international systems based on the application of provisions of the general systems theory to international systems as social phenomena. The key issues of the theory and methodology of international systems analysis in the context of paradigm evolution of the modern science are elucidated. A special attention has een paid to the theoretical basis of the studies of political problems of international systems and global development.
Коппель О. А. Міжнародні системи як об’єкт наукового дослідження в контексті парадигмальної еволюції науки / О. А. Коппель, О. С Пархомчук // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. Маршалек-Кава (голов. ред.), Д. В. Яковлев (відп. ред.) ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2017. – Вип. 7. – С. 18-22.