Виникнення майнових прав інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок - Якубівський, Ігор Євгенович; Якубивский, Игорь Евгеньевич; Yakubivsky, Igor Ye. (My University, 2015)
У статті досліджуються питання щодо моменту виникнення майнових прав інтелектуальної власності на винаходи, корисні моделі і промислові зразки. На основі аналізу різних точок зору, висловлених з даного питання у літературі запропоновано усунути існуючі на даний час у законодавстві України колізії з цього питання та закріпити уніфікований підхід, за яким дані права є чинними з дати, наступної за датою їх державної реєстрації.

В статье исследован вопрос относительно момента возникновения имущественных прав интеллектуальной собственности на изобретения, полезные модели и промышленные образцы. На основании анализа различных точек зрения, высказанных по этому вопросу в литературе, предлагается устранить существующие сейчас в законодательстве Украины коллизии по этому вопросу и закрепить унифицированный подход, согласно которому эти права начинают действовать с даты, следующей за датой их государственной регистрации.

In article is discovered a question about a moment of appearance of intellectual property rights for an invention, utility model, industrial design. On the basis of analysis of the different points of view, expounded on this question in literature it is suggested to remove existing on this time in the legislation of Ukraine of collision through this question and to fasten uniform approach, after that rights are valid from a date following by a date them state registration.
Якубівський І. Є. Виникнення майнових прав інтелектуальної власності на винахід, корисну модель, промисловий зразок / І. Є. Якубівський // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 223-228.
Keywords: винахід; корисна модель; промисловий зразок; патент; право попереднього користувача; тимчасова правова охорона; изобретение; полезная модель; промышленный образец; патент; право преждепользования; временная правовая охрана; invention; utility model; industrial design; patent; right for a previous user; temporal legal protection