Калькування як засіб творення нових терміноелементів (на матеріалі військової термінології сучасної арабської літературної мови) - Стацюк, Р. В.; Statsyuk, R. V. (Одеса : Гельветика, 2015)
Стаття присвячена дослідженню процесів калькування як одного з продуктивних способів формування військової лексики сучасної арабської літературної мови. У роботі розглянуто питання розмежування понять «калька» та «запозичення», з'ясовано структурні та семантичні види калькування, проаналізовані основні типи кальок, що функціонують у арабській військовій терміносистемі.
Стацюк Р. В. Калькування як засіб творення нових терміноелементів (на матеріалі військової термінології сучасної арабської літературної мови) / Р. В. Стацюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 2 – С. 145-148.
Keywords: калька; калькування; запозичення; військова терміносистема; калькирование; заимствование; военная терминосистема; caiques; loan translation; borrowing; military terminological system