Право на корупцію або, система годування - Туляков, Вячеслав Олексійович; Туляков, В. О.; Tuliakov, Viacheslav O. (My University, 2026)
У країнах зі слабкими інститутами корупція стає не просто девіацією, а "квазіправом" через неможливість доступу до держпослуг формальним шляхом. Попри засудження, високий рівень корупції сприймається як системна реальність. Тест на пропорційність руйнує цю тезу, адже корупція, хоч і досягає індивідуальної мети, завдає системної шкоди суспільству.
Туляков В. О. Право на корупцію або, система годування. Lexinform. Юридичні новини України. 2026. 5 с. URL: https://lexinform.com.ua/dumka-eksperta/pravo-na-koruptsiyu-abo-systema-goduvannya/ ; https://hdl.handle.net/11300/33420
Keywords: корупція; право на корупцію; квазіправо; інституційна слабкість; верховенство права; державні інститути; тест пропорційності; інституційна криза; тіньові практики; антикорупційна політика; corruption; right to corruption; quasi-right; institutional weakness; rule of law; state institutions; proportionality test; institutional crisis; shadow practices; anti-corruption policy