Стаття 233 КПК України: питання практичної реалізації - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2015)
У статті проаналізовано зміст ст. 233 КПК України – проникнення до житла чи іншого володіння особи, виявлено проблеми її практичної реалізації. Співвіднесено нормативну регламентацію проникнення до житла чи іншого володіння особи із проведення у житлі чи іншому володінні особи огляду та обшуку. Зроблено висновок про колізійність положень ст.ст. 233, 234, 237 КПК. Обґрунтовано, що ст. 233 у існуючому вигляді доцільно вилучити з Глави 20 КПК, оскільки вона має більш загальний характер. Запропоновано нову редакцію ч. 2 ст. 237 КПК, ст. 13 КПК.

В статье проанализировано содержание ст. 233 УПК Украины – проникновение в жилище или другое владение лица, выявлены проблемы ее практической реализации. Соотнесена нормативная регламентация проникновения в жилище или иное владение лица с проведением в жилище или ином владении лица осмотра и обыска. Сделан вывод о коллизионности положений ст.ст. 233, 234, 237 УПК. Обосновано, что ст. 233 в существующем виде целесообразно исключить из главы 20 УПК, поскольку она имеет более общий характер. Предложена новая редакция ч. 2 ст. 237 УПК, ст. 13 УПК.

The article analyzes the content of the article 233 of the CPC of Ukraine – entering home or any other possession of a person. Problems of its implementation are identified. The normative regulation of entering home or any other possession of a person and the normative regulation of search of the home or other possession of a person and inspection are compared. The conclusion is drawn about the collision of the articles 233, 234, 237 of the CPC of Ukraine. The advisability of exclusion from Chapter 20 of the CPC of Ukraine the article 233 in its present form is substantiated, because it has a more general character. New editions of the part 2 of the article 233 and of the article 13 of the CPC of Ukraine are proposed.
Гловюк І. В. Стаття 233 КПК України: питання практичної реалізації / І. В. Гловюк // Молодий вчений. — 2015. — №2. – Ч. 1. – С. 216-219.
Keywords: проникнення до житла чи іншого володіння особи; огляд; обшук; згода володільця житла чи іншого володіння особи; ухвала слідчого судді; проникновение в жилище или другое владение лица; осмотр; обыск; согласие владельца жилища или иного владения лица; определение следственного судьи; entering home or any other possession of a person; inspection; search; consent of the owner of home or any other possession of a person; ruling of investigating judge