Феномен міграції до країн Західної Європи як підстава формування нового соціополітичного поділу - Семеняка, Є. І. (Київ, 2019)
У статті проаналізовано основні підходи щодо сутності понять міграція та міграційна політика, розглянуто ці поняття як явище суспільно-політичного життя країн. Досліджено основні тенденції міграційних процесів, політики та характеру дій європейських держав у сфері міграції. Визначено основні етапи глобалізації, які відбулися на території європейських держав, досліджено позитивні та негативні наслідки міграційних процесів для європейських країн внаслідок провадження державних міграційних політик.
Семеняка Є. І. Феномен міграції до країн Західної Європи як підстава формування нового соціополітичного поділу / Є. І. Семеняка // Трансформація політичних процесів у XXI столітті, IX Національний конвент: матеріали IX Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Київ, 23- 24 травня 2019 р.) / за загальною редакцією Конверського А. Є. та ін., Київ, 2019. – С. 147-150.
Keywords: міграція; міграційна політика; глобалізація; міграційні процеси; міжнародна трудова міграція; країни Західної Європи