Доктрина соучастия в уголовном праве США - Полянский, Е. Ю. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті автор звертається до специфіки доктрини Пінкертона - концепції відповідальності співучасників, що походить від судового прецеденту. Відповідно до концепції усі учасники злочину несуть повну відповідальність за незаплановану шкоду від злочину незалежно від ступеня участі в ньому. Такий підхід викликає обгрунтовані суперечки в науці, що безумовно, потребує його перегляду.
Полянский Е. Ю. Доктрина соучастия в уголовном праве США / Е. Ю. Полянский // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.264-267.
Keywords: кримінальне право США; відповідальність співучасників; доктрина Пінкертона; об'єктивне ставлення вини