Цінність самореалізації у структурі індивідуальної життєдіяльності : кваліфікаційна робота - бакалаврський дослідницький проект 054 «Соціологія» - Ступачинська К. О. (Одеса : НУ "ОЮА", 2023)
Автором розглянуті цінності самореалізації у структурі індивідуальної життєдіяльності. У данній роботі автор розкриває самореалізація як процес особистісного розвитку, досягнення потенціалу та задоволення внутрішніх потреб. Основна мета дослідження полягає в аналізі ролі самореалізації у формуванні індивідуальної життєдіяльності та її впливу на якість життя та задоволення людей. У роботі проводиться огляд поняття самореалізації та його теоретичних підходів. Розглядаються ключові аспекти самореалізації, такі як самосвідомість, самовизначення, розвиток талантів та потенціалу, досягнення особистісних цілей та задоволення від життя. Дослідження базується на аналізі наукової літератури, емпіричних досліджень та особистих свідчень. Вивчаються фактори, що сприяють або заважають самореалізації, такі як соціокультурний контекст, особистісні характеристики, соціальна підтримка та можливості для саморозвитку. У результаті дослідження встановлюється, що самореалізація є важливим аспектом індивідуальної життєдіяльності, що сприяє благополуччю, задоволенню та особистісному зростанню. Відзначається важливість створення сприятливих умов для самореалізації на рівні суспільства, освіти, робочого середовища та міжособистісних відносин. The author considered the values of self-realization in the structure of individual life activities. In this work, the author reveals self-realization as a process of personal development, achievement of potential and satisfaction of internal needs. The main goal of the study is to analyze the role of self-realization in the formation of individual life activities and its impact on the quality of life and people's satisfaction. The work reviews the concept of self-realization and its theoretical approaches. Key aspects of self-realization are considered, such as self-awareness, self-determination, development of talents and potential, achievement of personal goals, and satisfaction with life. The research is based on the analysis of scientific literature, empirical studies and personal testimonies. Factors contributing to or hindering self-realization are studied, such as the sociocultural context, personal characteristics, social support, and opportunities for self-development. As a result of the research, it is established that self-realization is an important aspect of individual life activities that contributes to well-being, satisfaction and personal growth. The importance of creating favorable conditions for self-realization at the level of society, education, working environment and interpersonal relations is noted.
Ступачинська К. О. Цінність самореалізації у структурі індивідуальної життєдіяльності : кваліфікаційна робота - бакалаврський дослідницький проект 054 «Соціологія» / К. О. Ступачинська. – Одеса : НУ "ОЮА", 2023. – 50 с.
Keywords: самореалізація; цінність; самоактуалізаця; особистість; індивід; життєдіяльність; self-realization; value; self-actualization; personality; individual; life activity