Програмна реалізація нейромережевих моделей для автоматизованого аналізу текстових даних - Азовський, А. І.; Педяш, В. В. (Одеса : Міжнародний університет, 2025)
Робота присвячена розробці та дослідженню нейромережевих моделей для класифікації емоцій у текстових повідомленнях. Запропоновано архітектуру на основі двонаправленої LSTM з механізмами регуляризації. Проведено експериментальне дослідження на збалансованому датасеті з шести класів емоцій. Досягнуто високу точність класифікації 95,18%, що підтверджує ефективність запропонованого підходу для задач автоматизованого аналізу тональності тексту
Азовський А. І. Програмна реалізація нейромережевих моделей для автоматизованого аналізу текстових даних / А. І. Азовський, В. В. Педяш // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії» (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – C. 14-17. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31327
Keywords: автоматизований аналіз тональності тексту; нейромережеві моделі