Історичні джерела утворення метафор концептополя РУЙНАЦІЯ в сучасній англійській мові - Іванченко, М. Ю.; Іванченко, Марія Юріївна; Ivanchenko, M. Yu. (My University, 2016)
Статтю присвячено аналізу історичних джерел утворення метафор концептополя РУЙНАЦІЯ в сучасній англійській мові, які стали рушійною силою мовотворчої активності носіїв. У межах проведеного дослідження вдалося виділити групи й субкатегорії історичних джерел, провести аналіз механізмів метафоризації досліджуваного екстралінгвістичного явища.

The given article deals with the analysis of the historical sources of the conceptual field BREAK metaphor formation in modern English, which became the crucial force of native speakers language creating activity. The historical sources groups and referential subcategories are revealed, the metaphor formation mechanisms is analyzed.
Іванченко М. Ю. Історичні джерела утворення метафор концептополя РУЙНАЦІЯ в сучасній англійській мові / М. Ю. Іванченко // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 26-30.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; поле концепту; метафора; актуалізація; історичні джерела; субкатегорії; conceptual field; metaphor; actualization; historical sources; subcategories