Розвиток інституту адвокатури на землях східної Галичини та північної Буковини у XVIII-XIX ст. - Стрельбицька, Н. В. (Одеса:Фелікс, 2013)
В статті аналізуються питання розвитку інституту адвокатури на землях Східної Галичини та Північної Буковини у XVIII-XIX століттях. Автором зазначено, що у досліджуваний період українська адвокатура не змогла набути своїх особливостей та специфічних рис, тому що у ці роки Україна не мала своєї державності, тому й адвокатура не могла належним чином розвиватися.
Стрельбицька Н. В. Розвиток інституту адвокатури на землях східної Галичини та північної Буковини у XVIII-XIX ст. / Н. В. Стрельбицька // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.176-178.
Keywords: адвокатура; адвокатська діяльність; землі Східної Галичини та Північної Буковини XVIII-XIX ст.; історичні аспекти