Кримінологічна характеристика осіб, які вчиняють шахрайство - Костогриз, Ксенія Вікторівна; Костогриз, К. В.; Kostohryz, Kseniia V. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
У статті охарактеризовано особливості осіб, що вчиняють шахрайство. Аналізується поняття «особистість злочинця», розкрито основні елементи структури особистості злочинця-шахрая: соціально-демографічні, кримінально-правові та морально-психологічні. Дається кримінологічний портрет злочинця, що здійснює шахрайство.

The article describes the peculiarities of persons who commit fraud. The concept of "personality of the offender" is analyzed, the basic elements of the structure of the personality of the offender-shamer are revealed: socio-demographic, criminal-law and moral-psychological. Criminological portrait of the criminal executing a fraud is given.
Костогриз К. В. Кримінологічна характеристика осіб, які вчиняють шахрайство / К. В. Костогриз // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 215-222.
Keywords: корисливі злочини; злочинність; шахрайство; особа шахрая; кримінологічний портрет; mercenary crimes; crime; fraud; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE