Деякі проблемні аспекти реалізації адвокатського запиту в Україні - Мерзла, Ю. Є. (Одеса: Юридична література, 2015)
В статті проведено дослідження правової природи адвокатського запиту як необхідного права для здійснення адвокатом своєї професійної діяльності. Аналізуються проблемні аспекти реалізації цього права. Звертається увага на відсутність необхідності підтвердження процесуального становища адвоката для реалізації права на запит.
Мерзла Ю. Є. Деякі проблемні аспекти реалізації адвокатського запиту в Україні / Ю. Є. Мерзла // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 125-127.
Keywords: адвокат; правова допомога; запит адвоката; адвокатська діяльність; реалізація адвокатського запиту