Управління майном у цивільному праві Німеччини: зарубіжний досвід для вдосконалення вітчизняного законодавства - Некіт, Катерина Георгіївна; Некит, Екатерина Георгиевна; Nekit, Ekaterina G. (My University, 2014)
Стаття присвячена дослідженню особливостей правового регулювання відносин управління майном у Німеччині. Зроблено висновок про те, що в країнах романо-германської правової сім’ї інститут довірчої власності набуває специфічних рис. У Німеччині в таких випадках звертаються до інституту довірчої власності в «континентальному» значенні, коли «розщеплювання» власності не відбувається, і у відносинах довірчої власності з третіми особами фігурує лише один юридичний власник (довірчий).

Статья посвящена исследованию особенностей правового регулирования отношений управлення имуществом в Германии. Сделан вывод о том, что в странах романо-германской правовой семьи институт доверительной собственности приобретает специфические черты. В Германии в таких случаях обращаются к институту доверительной собственности в «континентальном» смысле, когда «расщепления» собственности не происходит, и в отношениях доверительной собственности с третьими лицами фигурирует лишь один юридический собственник (доверительный).

The article is devoted to research of features of legal regulation of the relations of property management in Germany. The conclusion is drawn that in the Roman-Germanic legal family institution of trust property acquires specific features. In Germany in such cases address to institute of trust property in "continental" sense when "splitting" of property doesn’t happen, and only one legal owner appears in the relations of trust property with the third parties (trustee).
Некіт К. Г. Управління майном у цивільному праві Німеччини: зарубіжний досвід для вдосконалення вітчизняного законодавства / К. Г. Некіт // Порівняльно-аналітичне право. - 2014.- № 2. - С. 120-122.
Keywords: довірчий; власність; управитель; майно; бенефіціарій; доверительный; собственность; управляющий; имущество; бенефициарий; trust; ownership; trustee; property; beneficiary