Воєнні злочини в межах концепції перехідного правосуддя в україні - Коларевич, Владислава Живківна (My University, 2020)
У статті розглянені концепції перехідного правосуддя та її значення для України. Було проаналізовано можливість впровадження концепції перехідного правосуддя в Україні. У збройному конфлікт в Україні зафіксовано величезну кількість випадків порушень прав людини та скоєння численних воєнних злочинів. Тому нині одним із пріоритетних напрямів державної політики має бути притягнення до відповідальності осіб, які скоїли воєнні злочини в умовах збройного конфлікту. Шляхи вирішення цих та інших супутніх проблем вбачаються саме у впровадженні механізму перехідного правосуддя.
Коларевич В. Ж. Воєнні злочини в межах концепції перехідного правосуддя в україні / В. Ж. Коларевич // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 218-220.
Keywords: Воєнні злочини; правосуддя; Україна; перехідне правосуддя; збройний конфлікт; постконфліктний період