Особливості використання криптовалюти у цивільному обігу - Калашнікова, Марія Володимирівна (Одеса: Фелікс, 2021)
У статті аналізується питання правничого статусу криптовалюти в системі цивільного обігу за українським законодавством. Робиться висновок про можливість кваліфікації криптовалюти як "іншого майна" та грошей з точки зору економічної теорії.
Калашнікова М. В. Особливості використання криптовалюти у цивільному обігу / М. В. Калашнікова // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 255-259.
Keywords: криптовалюта; цивільно-правовий статус; об'єкт цивільного права; віртуальна валюта; гроші; грошовий сурогат