Развитие правосознания под влиянием практики Европейского суда по правам человека - Короткий, Тимур Робертович; Korotkyi, Tymur R. (Одеса : Фенікс, 2012)
Исследованы теоретические вопросы понятия и структуры международного правосознания, его соотношения с национальным правосознанием. Выделены факторы, влияющие на изменение международного правосознания. проведен анализ влияния деятельности Европейского суда по правам человека на правосознание. Сделан вывод о повышении уровня правосознания в результате деятельности Европейского суда по правам человека.

досліджені теоретичні питання та структура міжнародної правосвідомості, її співвідношення з національним аналізом впливу діяльності Європейського суду з прав людини на правосвідомість. зроблений висновок про підвищення рівня правосвідомості в результаті діяльності Європейського суду з прав людини.

The theoretical questions and structure of international legal consciousness, the correlation with the national analysis of influence of activity of the European Court of Human Rights on legal consciousness are investigated. About the increase of level of legal consciousness as a result of activity of the European Court of Human Rights are designed.
Короткий Т. Р. Развитие правосознания под влиянием практики Европейского суда по правам человека / Т. Р. Короткий // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 114-132.
Keywords: правосознание; международное правосознание; Европейский суд по правам человека; правовые системы; правосвідомість; міжнародна правосвідомість; Європейський суд з прав людини; правові системи; legal consciousness; international legal consciousness; European Court of Human Rights; legal systems