Дослідження системи розпізнавання жестів з використанням MOBILENET для задач комп’ютерного зору - Дудко, І. А. (Одеса : Міжнародний університет ; НУ "ОЮА", 2025)
Робота присвячена розробці та дослідженню інтелектуальної системи розпізнавання жестів американської жестової мови на основі згорткових нейронних мереж. Особлива увага приділяється використанню легковагової архітектури MobileNetV2 з технікою transfer learning для ефективного розпізнавання статичних зображень жестів. Проводиться експериментальне дослідження навчання моделі на датасеті ASL Alphabet з детальним аналізом точності класифікації, динаміки навчання та обчислювальних характеристик. На основі отриманих результатів надано оцінку ефективності створеної системи та рекомендації щодо практичного застосування.
Дудко І. А. Дослідження системи розпізнавання жестів з використанням MOBILENET для задач комп’ютерного зору / І. А. Дудко // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – C. 30-33. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31333
Keywords: інтелектуальна система розпізнавання жестів; нейронні мережі; архітектура MobileNetV2