Пробема імплементації норм міжнародного права у національне законодавство України та шляхи її вирішення - Янишин , М. Б.; Yanishin, M. B. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті вважає, що міжнародно-правова практика, незважаючи на наявність значної кількості труднощів, що виникають під час імплементації державами норм міжнародного права у національне законодавство, підтверджує ефективність результатів цього процесу. Проте не слід забувати, що запровадження норм міжнародного права у національне законодавство є досить складною справою. У цьому випадку не потрібно поспішати і копіювати готові тексти. Необхідно ретельно з’ясовувати потреби у майбутньому законодавчому регулюванні, беручи до уваги існуючі реальні умови та ситуацію, яка склалась, відповідно зацікавленість у прийнятті відповідних законодавчих актів, а також потрібно враховувати особливості українського менталітету та історичного розвитку.
Янишин М. Б. Пробема імплементації норм міжнародного права у національне законодавство України та шляхи її вирішення / М. Б. Янишин // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 85-88.
Keywords: імплементація норм міжнародного права у національне законодавство України; имплементация норм международного права в национальное законодательство Украины; implementation of international law into the national legislation of Ukraine