Система органів, що здійснюють примусове виконання рішень - Бут, Ілля Олександрович; Бут, І.О.; But, Illia O. (Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2019)
В статті досліджуються особливості реформованої системи органів, що здійснюють примусове виконання рішень. Стверджується, що окрім Міністерства юстиції України до системи органів примусового виконання рішень входять органи державної виконавчої служби, якими є Департамент державної виконавчої служби; управління державної виконавчої служби; відділи державної виконавчої служби. Утворені «Центри виконання рішень» не є суб’єктами виконання рішень, оскільки вони здійснюють лише функції комунікації з учасниками виконавчого провадження, та за допомогою інших працівників органу державної виконавчої служби виконують лише ті обов’язки державного виконавця, які не пов’язані із вчиненням виконавчих дій (видача копій постанов державного виконавця, реєстрація вхідної кореспонденції, ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження тощо).
Бут І. О. Система органів, що здійснюють примусове виконання рішень / І. О. Бут // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2019. – Вип. 34. – С. 29-35.
Keywords: органи, що здійснюють примусове виконання рішень; Департамент державної виконавчої служби; управління державної виконавчої служби; відділ примусового виконання рішень; відділ державної виконавчої служби; enforcement agencies; Department of the state executive service; bureau of the state executive service; department for enforceability of orders; office of the state executive service; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE