Міжнародно-правова природа терміна "транскордонне банкрутство" - Грищенко, Ю. Ю.; Grishchenko, Y. Y. (Одеса, 2010)
Автор статті роозглядає Закон про банкрутство 1999 р., який містить тільки одну статтю загального характеру, що стосується участі у справах про банкрутство іноземних суб’єктів права. До того ж ця стаття не містить правил розв’язання проблем заборгованості підприємців, бізнес яких здійснюється у більш ніж одній країні. Запровадження відповідних положень в основний у цій сфері закон дасть можливість запевнити іноземних інвесторів в ефективності процедур банкрутства та про існування рівних умов ведення бізнесу в Україні.
Грищенко Ю. Ю. Міжнародно-правова природа терміна "транскордонне банкрутство" / Ю. Ю. Грищенко // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 308-310.
Keywords: закон про банкрутство; процедура банкрутства; рівні умови ведення бізнесу в Україні; транскордонне банкрутство; закон о банкротстве; процедура банкротства; равные условия ведения бизнеса в Украине; трансграничное банкротство; bankruptcy law; bankruptcy procedure; equal conditions of doing business in Ukraine; cross-border bankruptcy