Ключові аспекти розуміння людини в ученні різних неоязичницьких напрямів. Компаративний аналіз - Главатських, Н. В.; Главатских, Н. В.; Glavatskykh, N. V. (My University, 2016)
У статті проводиться компаративний аналіз ключових аспектів релігійної антропології в ученні різних течій українських неоязичників. Серед іншого розглядаються вчення про природу людини та її створення, проблема зв’язку людини з рідними богами, концепція «тіло-душа-дух», проблема реінкарнації, проблема свободи й сенсу життя людини, а також концепція «рідновіра» в загальному антропологічному вченні неоязичників.

В статье делается компаративный анализ ключевых аспектов религиозной антропологии в учении различных течений украинских неоязычников. Среди прочего рассматриваются учение о природе человека и его создании, проблема связи с родными богами, концепция «тело-душа-дух», проблема реинкарнации, проблема свободы и смысла жизни человека, а также концепция «родновера» в общем антропологическом учении неоязычников.

The article makes a comparative analysis of the key aspects in the teaching of religious anthropology different currents Ukrainian neo-pagans. Among other things, considered the doctrine of the nature of man and his creation, the problem of communication with the family gods, the concept of “body-soulspirit” reincarnation problem, the problem of freedom and the meaning of human life, as well as the concept of “Rodnoverie” neo-pagans in general anthropological doctrine.
Главатських Н. В. Ключові аспекти розуміння людини в ученні різних неоязичницьких напрямів. Компаративний аналіз / Н. В. Главатських // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 13. - С. 17-20.
Keywords: неоязичництво; релігійна антропологія; рідновір’я; РУНВіра; Родове вогнище слов’янської рідної віри; Руське православне коло; Об’єднання рідновірів України; неоязычество; религиозная антропология; родноверие; РУНВера; Родовой огонь славянской родной веры; Русский православный круг; Объединение родноверов Украины; neo-pagans; comparative analysis; Anthropology; God; body; soul; spirit; reincarnation; Rodnoverie