Методика проведення практичних занять з елементами тренінгу з курсу «Соціальне проектування та соціальна інженерія» : навчально-методичний посібник - Ігнатьєва, Ірина Ігорівна; Ігнатьєва, І. І.; Игнатьева, Ирина Игоревна; Ihnatieva, Iryna I. (Одеса : Фенікс, 2021)
У навчально-методичному посібнику представлено методику проведення практичних занять з елементами тренінгу з навчальної дисципліни «Соціальне проектування та соціальна інженерія». Практичне спрямування матеріалів посібника направлено на розкриття нових можливостей професійної діяльності, формування особливого бачення соціальних проблем та їх вирішення засобами соціального проектування та інженерії. Запропоновано тренінгові вправи, рольові та ділові ігри, інші інтерактивні прийоми формування практичних навичок соціального проектування. Посібник буде корисний для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, які навчають майбутніх фахівців з соціології, політології, менеджменту, економіки, інших професій, а також для всіх, хто цікавиться методикою проведення практичних занять та соціальною інженерією.

В учебно-методическом пособии представлена ​​методика проведения практических занятий с элементами тренинга по учебной дисциплине «Социальное проектирование и социальная инженерия». Практическая направленность материалов пособия нацелена на раскрытие новых возможностей профессиональной деятельности, формирование особого видения социальных проблем и их решения средствами социального проектирования и инженерии. Предложены тренинговые упражнения, ролевые и деловые игры, другие интерактивные приемы формирования практических навыков социального проектирования. Пособие будет полезно для научно-педагогических работников высших учебных заведений, обучающих будущих специалистов по социологии, политологии, менеджменту, экономики, других профессий, а также для всех, кто интересуется методикой проведения практических занятий и социальной инженерией.

The training manual presents a method of conducting practical classes with elements of training in the discipline "Social Design and Social Engineering". The practical direction of the manual materials is aimed at discovering new opportunities for professional activity, the formation of a special vision of social problems and their solution by means of social design and engineering. Training exercises, role and business games, other interactive methods of forming practical skills of social design are offered. The manual will be useful for research and teaching staff of higher education institutions that train future professionals in sociology, political science, management, economics, other professions, as well as for all who are interested in methods of practical training and social engineering.
Ігнатьєва І. І. Методика проведення практичних занять з елементами тренінгу з курсу «Соціальне проектування та соціальна інженерія» : навчально-методичний посібник / І. І. Ігнатьєва. - Одеса : Фенікс, 2021. - 28 с.