Поняття прогалин у цивільному законодавстві України та їх співвідношення із суміжними правовими категоріями - Завальнюк, Сергій Володимирович; Zavalniuk, Serhii V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Проблема прогалин у цивільному законодавстві України є актуальною як для юридичної науки, так і для практики правозастосування. Це зумовлено тим, що цивільне законодавство регулює широкий спектр майнових і особистих немайнових відносин, які постійно ускладнюються під впливом соціальних та економічних змін. За таких умов законодавець не завжди здатний своєчасно й повно врегулювати всі можливі життєві ситуації. Саме тому питання про сутність прогалин, способи їх подолання та їх відмежування від суміжних правових явищ має не лише теоретичне, а й практичне значення.
Завальнюк С. В. Поняття прогалин у цивільному законодавстві України та їх співвідношення із суміжними правовими категоріями. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 87-90. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32987
Keywords: прогалини у цивільному законодавстві; прогалини у праві; дефекти законодавства; аналогія права; gaps in civil legislation; gaps in law; legal vacuum; defects of legislation; analogy of law; правовий вакуум