Про правову природу батьківських прав - Красицька, Л. В.; Красицкая, Л. В.; Krasitskaya, L. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті розглядаються положення щодо правової природи батьківських прав, яка може бути визначена тільки стосовно окремих видів батьківських прав. Робиться висновок, що всі батьківські права є відносними з різним характером захисту, немайнові батьківські права є особистими.
Красицька Л. В. Про правову природу батьківських прав / Л. В. Красицька // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 172-178.
Keywords: батьки; правова природа; батьківські права; абсолютні права; відносні права; особисті права; немайнові права; майнові права; родители; правовая природа; родительские права; абсолютные права; относительные права; личные права; неимущественные права; имущественные права