Правові аспекти працевлаштування молоді з числа внутрішньо переміщенних осіб в Україні - Кайтанський, Олександр Сергійович; Кайтанский, Александр Сергеевич; Kaytansky, Oleksandr S. (My University, 2015)
Статтю присвячено аналізу проблем правового регулювання працевлаштування молодих спеціалістів з числа внутрішньо переміщених осіб в Україні. В статті досліджено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб», яким пропонується внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» з метою покращення рівня працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Вироблено пропозиції змін до закону з метою підвищення рівня конкурентоздатності молоді на ринку праці.

Статья посвящена анализу проблем правового регулирования трудоустройства молодых специалистов из числа внутренне перемещенных лиц в Украине. В статье исследован проект Закона Украины «О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно усиления социальной защиты внутренне перемещенных лиц», которым предлагается внести изменения в Закон Украины «О занятости населения» с целью улучшения уровня трудоустройства внутренне перемещенных лиц. Разработаны предложения изменений в закон с целью повышения уровня конкурентоспособности молодежи на рынке труда.

This article analyzes the problems of legal regulation of employment of young professionalsfrom among internal ly displaced persons in Ukraine. In the article studied the draft Law of Ukraine «On Amendments to Certain Legislative Acts of Ukraine on strengthening social protection of internally displaced persons», which proposes amendments to the Law of Ukraine «On Employment» in order to improve the level of employment from among internally displaced persons. Developed proposals to change the law to increase the competitiveness of young people in the labor market.
Кайтанський О. С. Правові аспекти працевлаштування молоді з числа внутрішньо переміщенних осіб в Україні / О. С. Кайтанська // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 134-138.
Keywords: працевлаштування; молодь; молоді спеціалісти; внутрішньо переміщені особи; державне соціальне страхування; Закону України «Про зайнятість населення»; трудоустройство; молодежь; молодые специалисты; внутренне перемещенные лица; государственное социальное страхование; Закона Украины «О занятости населения»; employment; young people; young professionals; internally displaced persons; state social insurance; Law of Ukraine "On employment of the population"