Кіберризики в освітньому секторі. - Трофименко, О. Г.; Логінова, Н. І.; Манаков, С. Ю.; Янковський, О. Г. (Державний науково-дослідний інститут МВС України, 2022)
У статті розглядаються питання кіберзахищеності закладів вищої освіти на тлі зростаючих кіберзагроз. Обґрунтовано актуальність пошуків комплексного й виваженого підходу до вирішення питань кібербезпеки закладів освіти як всеосяжної стратегії, що залучатиме дієві практики й передові технології. Проведено аналіз вразливостей та кіберризиків в освітньому секторі. З’ясовано, що повсюдне використання освітніх мереж і дистанційних технологій, а також величезна кількість людей, які отримують доступ до цих мереж через часто незахищені домашні інтернет-з’еднання та пристрої, суттєво збільшили й ускладнили і так карколомний ландшафт кіберзагроз в освітньому секторі.
Кіберризики в освітньому секторі / О. Г. Трофименко, Н. І. Логінова, С. Ю. Маньков, О. Г. Янковський // Сучасна спеціальна техніка : науково-практичний журнал. - Київ : Державний науково-дослідний інститут МВС України, 2022. - № 2 (69). - С. 111-117.
Keywords: кіберризики; кібервразливості; кіберзагроза; кібератака; кіберзахист; кібербезпека; освітній сектор; cyber risk; cyber vulnerability; cyber threat; cyber-attack; cybersecurity; education system