Інноваційні напрямки розвитку закладів готельного господарства - Тітомир, Л. А.; Д’яконова, А. К.; Трішин, Ф. А.; Коротич, О. М. (My University, 2021)
Готельний бізнес є найперспективнішим сектором економіки, який успішно розвивається в Україні. Розширюються культурні і ділові зв’язки з країнами світу, що вимагає розміщення гостей в готелях нашої країни Швидкий ріст індустрії гостинності і збільшення попиту на готельні послуги свідчить про необхідність забезпечення якості готельних послуг. Ринок готельних послуг вимагає ефективних змін у відповідності з світовими інноваційними і інформаційними досягненнями. Реінжиніринг є інструментом, використання якого відкриває нові можливості для побудови ефективного виробництва з надання послуг, побудованого на нових принципах управління і спрямованого на підвищення якості обслуговування та задоволення гостей, які користуються послугами готельного підприємства. Для моделювання бізнес-процесів була використана методологія IDEF0, яка заснована на побудові функціональної деревовидної моделі діяльності готельного підприємства. Бізнес-процес розглядається як послідовність дій, спрямованих на досягнення кінцевого конкретного результату, який можна виміряти і оцінити. Ефективне управління змінами відноситься до найважливіших факторів успішної дії підприємств на міжнародному ринку. Реінжиніринг слід розглядати як комплексний метод управління змінами, який передбачає перебудову або перепроектування бізнес-процесів з урахуванням аналізу різних показників діяльності підприємства – організаційних, інформаційних, екологічних та інженерних.
Д’яконова А. К. Інноваційні напрямки розвитку закладів готельного господарства / А. К. Д’яконова , Ф. А. Трішин, Л. А. Тітомир, О. М. Коротич // Економіка харчової промисловості. - 2021. - Т. 13. – вип.1. - С. 62-66.
Keywords: гостинність; конкурентоспроможність; послуга; якість обслуговування; реінжиніринг