Значення рішень Європейського суду з прав людини в механізмі усунення прогалин цивільного законодавства України - Клім, С. І.; Клим, С. И.; Klim, S. I. (Одеса : Фенікс, 2013)
В статті розглядається механізм усунення прогалин цивільного законодавства України за допомогою рішень Європейського суду з прав людини. робиться висновок, що практика суду може слугувати інструментом визначення сфери публічного та приватного права. Акцентується увага на можливості застосування аналогії закону лише за відсутності відповідного рішення Страсбурзького суду.

В статье рассматривается механизм устранения пробелов гражданского законодательства украины с помощью решений Европейского суда по правам человека. делается вывод, что практика суда может служить инструментом определения сферы публичного и частного права. Акцентируется внимание на возможности применения аналогии закона лишь при отсутствии соответствующего решения Страсбургского суда.

The article is devoted to the address gaps mechanism of the Ukraine civil legislation by the European court of human rights decisions. It is concluded that the Court’s practice can serve as a tool to determine the scope of public and private law. The focus is on the possibilities of application analogy of law only without the Strasbourg court decision.
Клім С. І. Значення рішень Європейського суду з прав людини в механізмі усунення прогалин цивільного законодавства України / С. І. Клім // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 388-393.
Keywords: рішення Європейського суду з прав людини; прогалина; аналогія закону; приватне та публічне право; решения Европейского суда по правам человека; пробел; аналогия закона; частное и публичное право; European court of human rights decisions; gap; analogy of the law; private and public law