GAN генеративні моделі ШІ в розробці ігор - Трофименко, О. Г.; Трофименко, Олена Григорівна; Trofymenko, Olena H. (Одеса : Фенікс, 2026)
Генеративно-змагальні мережі (GAN) є одним із найефективніших підходів генеративного штучного інтелекту, що базується на взаємодії двох нейронних мереж — генератора та дискримінатора. Розглянуто принципи роботи GAN, їх основні архітектури, переваги та обмеження. Особливу увагу приділено застосуванню технології у сфері GameDev, зокрема для генерації ігрових рівнів, текстур, персонажів та віртуальних світів. Проаналізовано перспективи використання GAN для створення реалістичного цифрового контенту, а також виклики, пов’язані зі стабільністю навчання та етичними аспектами використання таких моделей.
Трофименко О. Г. GAN генеративні моделі ШІ в розробці ігор. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 485-487. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33368
Keywords: ШІ; генеративні моделі; розробка ігор; генеративно-змагальні мережі; GAN; AI; generative models; game development; Generative Adversarial