Правовий статус державоподібних утворень - Абрамов, М. В.; Abramov, M. V. (Одеса, 2010)
У статті автор доводить, що державоподібні утворення відносяться до вторинних суб’єктів міжнародного права, але їх значення та статус не можна брати до уваги. В умовах загальної всесвітньої інтеграції залишається тільки дивуватися,як такі утво- рення змогли знайти своє місце в системі суб’єктів сучасного міжнародного права та мають свій договірно закріплений статус.
Абрамов М. В. Правовий статус державоподібних утворень / М. В. Абрамов // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 45-47.
Keywords: державоподібні утворення; правовий статус державоподібних утворень; The legal status of derzhavopodіbnih utvoren; derzhavopodіbnі utvorennya; государствоподобные образования; правовой статус государствоподобных образований