Підстави класифікації та види державного боргу - Федоров, Валентин Андрійович; Федоров, Валентин Андреевич; Fedorov, Valentyn A. (My University, 2010)
У статті розглядається питання розбіжностей в класифікаціях державного боргу. Підкреслюється нерозробленість даного питання в загальнотеоретичній юриспруденції. Зроблено висновок про необхідність узагальнення та нормативного закріплення класифікацій державного боргу шляхом вироблення загальнотеоретичної класифікації, виділення нових видів державного боргу.

В статье рассматривается вопрос расхождений в классификациях государственного долга. Подчеркивается неразработанность данного вопроса в общетеоретической юриспруденции. Сделан вывод о необходимости обобщения и нормативного закрепления классификаций государственного долга путем разработки общетеоретической классификации, выделения новых видов государственного долга.

The issues of divergences in state debt classifications are examined in this article. This issue is not considered enough in general theoretic jurisprudence. There is a conclusion about a necessity of generalization and normative estimation of state debt classifications by making of general theoretic classification and new types of state debt selection.
Федоров В. А. Підстави класифікації та види державного боргу / В. А. Федоров // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. – Одеса : «Юридична література», 2010. - Вип. 52. – С. 345-354.
Keywords: державний борг; місцевий (муніципальний) борг; внутрішній державний борг; зовнішній державний борг; загальнодержавний борг; капітальний борг; основний борг; поточний борг; государственный долг; местный (муниципальный) долг; внутренний государственный долг; внешний государственный долг; общегосударственный долг; капитальный долг; основной долг; текущий долг; state debt; local (municipal) debt; inner state debt; foreign (inter) state debt; general state debt; fundamental debt; main (basic) debt; current debt