Spline-approximation-based restoration for self-similar - Стрелковська, Ірина Вікторівна; Стрелковська, І. В.; Стрелковская, Ирина Викторовна; Strelkovska, Iryna V.; Соловська, Ірина Миколаївна; Solovska, Iryna M.; Северин, Микола Володимирович; Severyn, Mykola V.; Паскаленко, Станіслав; Paskalenko, Stanislav (My University, 2017)
Розглядається система масового обслуговування вигляду G/M/1/K з розподілом Вейбула. Для самоподібного трафіку розроблена імітаційна модель за допомогою програмного пакету Simulink в середовищі Matlab. За допомогою сплайн-функцій (ліній- них та кубічних сплайнів) отримано відновлення самоподібного трафіку за його значеннями в вузлах інтерполяції. Отримані результати дозволять передбачити необхідний обсяг буферних пристроїв, тим самим запобігти перенавантаження мережі та перевищення нормативних значень характеристик QoS
Spline-approximation-based restoration for self-similar / І. В. Стрелковська, І. М. Соловська, М. В. Северин, С. Паскаленко // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. –2017. – № 3(4 (87). – Р. 45–50. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2017.102999
Keywords: самоподібний трафік; розподіл Вейбула; система масового обслуговування; відновлення; сплайн-функції; Research Subject Categories::TECHNOLOGY