Законодавчі засоби запобігання забруднення земель сільськогосподарського призначення - Гоштинар, С. Л.; Goshtinar, S. L. (Одеса : Фенікс, 2014)
Вирішувати проблему охорони землі в сучасних умовах, вважає автор статті, треба дуже негайно. Треба забезпечити захист земель від негативного впливу антропогенної діяльності (псування, забруднення) та шкідливих природних процесів (вітрова, водна ерозія). Передбачені Земельним кодексом та Законом «Про охорону земель» заходи з охорони земель спрямовані на боротьбу з природними та штучними процесами, які погіршують стан ґрунтів.
Гоштинар С. Л. Законодавчі засоби запобігання забруднення земель сільськогосподарського призначення / С. Л. Гоштинар // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 513-515.
Keywords: запобігання забруднення земель сільськогосподарського призначення; охорона навколишнього середовища; землі сільськогосподарського призначення; предупреждение загрязнения земель сельскохозяйственного назначения; prevention of pollution of agricultural land; охрана окружающей среды; environmental protection; земли сельскохозяйственного назначения; Agricultural land