Страхування професійної відповідальності адвоката: новела для України та досвід Чеської Республіки - Савченко, Я. А. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті досліджуються перспективи запровадження страхування професійної відповідальності адвокатів в Україні на досвіді Чеської Республіки. Автор підкреслює, що досвід країн, зокрема, Чехії, які нормативно закріпили можливість страхування професійної відповідальності адвоката чи зробили таке страхуваня обов'язковим, доводить корисність і ефективність відповідного страхування.
Савченко Я. А. Страхування професійної відповідальності адвоката: новела для України та досвід Чеської Республіки / Я. А. Савченко // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 31-33.
Keywords: адвокат; адвокатура; гарантії адвокатської діяльності; професійна відповідальність; страхування професійної відповідальності; страхування професійної відповідальності адвоката; Україна; Чеська Республіка