Публічна служба: характеристика поняття - Фоміч, Ганна Вікторівна; Фомич, Анна Викторовна; Fomich, Hanna V. (My University, 2009)
Дослідження присвячене визначенню поняття публічної служби та характеристики аспектів її розуміння. Дане визначення розглянуто в широкому і вузькому розумінні. Сформульовано висновок, що публічна служба являє собою професійну діяльність осіб, які здійснюють свої повноваження у органах публічного управління і складається з певної кількості адміністративних процедур, які здійснюють її функціонування і реалізацію завдань держави.

Исследование посвящено определению понятия публичной службы и характеристики аспектов её понимания. Данное определение рассмотрено в широком и узком понимании. Сформулирован вывод, что публичная служба представляет собой профессиональную деятельность лиц, которые осуществляют свои полномочия в органах публичного управления и состоит из определенного количества административных процедур, которые осуществляют её функционирование и реализацию задач государства.

The research is devoted to the definition of the term «public service» and to the characteristic of aspects of its understanding. This definition is analyzed in wide and narrow sense. The definition that is given by the author is that the public service is a professional activity of persons, carry out their competencies in public bodies and contains definite administrative procedures that carry out its functioning and realization of the state aims.
Фоміч Г. В. Публічна служба: характеристика поняття / Г. В.Фоміч // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 515-521.
Keywords: система державного управління; публічна служба; органи державної влади; інститут публічної служби в Україні; система государственного управления; публичная служба; органы государственной власти; институт публичной службы в Украине; governance system; public service; government departments; Institute of the Public Service in Ukraine