Теоретико-онтологические аспекты правосознания и его влияние на правовое поведение - Полонка, І. А.; Полонка, И. А.; Polonka, I. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті піднімається актуальне питання співвідношення правової поведінки та правосвідомості, аналізується їх характеристика в теоретико-онтологічному розрізі. Вивчається генезис думок українських учених щодо проблеми структури правосвідомості. Виведено склад правової поведінки як одного зі структурних елементів правосвідомості. Досліджено чинники, які виражають зміст правосвідомості та впливають на формування правової поведінки, їх у свою чергу поділено на об’єктивні та суб’єктивні.

Теоретико-онтологические аспекты правосознания и его влияние на правовое поведение. В статье поднимается актуальный вопрос соотношения правового поведения и правосознания, анализируется их характеристика в теоретико-онтологическом разрезе. Изучается генезис мыслей украинских ученых относительно проблемы структуры правосознания. Выведен состав правового поведения как одного из структурных элементов правосознания. Исследованы факторы, которые выражают содержание правосознания и влияют на формирование правового поведения, они в свою очередь разделены на объективные и субъективные.

Theoretical and ontological aspects of justice and its impact on legal behavior. The article deals with the relationship between the actual legal behavior and legal consciousness, analyzed their characteristics in theoretical and ontological terms. The genesis of thought of Ukrainian scientists as to structure of legal consciousness are studied. Legal behavior, as one of the structural elements of legal consciousness are showed. The factors that express the content of legal consciousness and influence to the formation of legal behavior are researched. The factors are divided into objective and subjective
Полонка І. А. Теоретико-онтологические аспекты правосознания и его влияние на правовое поведение / І. А. Полонка // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 56-63.
Keywords: правова поведінка; правосвідомість; поведінка; свідомість; структура правосвідомості; правове мислення; правовое поведение; правосознание; поведение; сознание; структура правосознания; правовое мышление; legal behavior; legal consciousness; behavior; consciousness; structure of legal consciousness; legal thinking