Стратегія інтимізації та тактики її реалізації в ідіодискурсах Р. Фроста та К. Сендберга (на матеріалі англомовного поетичного дискурсу модернізму) - Бабич, В. І.; Бабич, Віра Ігорівна; Babych, V. I. (My University, 2016)
Статтю присвячено дослідженню комунікативно-прагматичної стратегії інтимізації вираження ліричного я в ідіодискурсах Р. Фроста та К. Сендберга. Інтимізація розуміється як комунікативна стратегія та реалізується в дискурсі низкою тактик, що створюють ефект близькості, дружби та безпосереднього емоційно-інтелектуального спілкування автора із читачем. Проаналізовано мовленнєві тактики її реалізації в поетичному тексті. Зосереджено увагу на виділенні спільних для обох авторів рис стратегії й мовленнєвих тактик її текстової реалізації, виявлено відмінності у використанні мовно-мовленнєвих засобів реалізації цієї стратегії в обох ідіодискурсах.

The article presents communicative-pragmatic approach to the understanding of intimization. A number of existent discourse linguistic definitions of intimization are considered. Intimization is treated as a communicative strategy and is implemented by means of a number of tactics, that create an effect of closeness, friendliness and direct emotional communication with a reader. Author analyzes different tactics of the intimization strategy and their realization in poetic texts of American modernist poets. The article distinguishes common and peculiar features between R. Frost and C. Sandburg’s strategies and tactics.
Бабич В. І. Стратегія інтимізації та тактики її реалізації в ідіодискурсах Р. Фроста та К. Сендберга (на матеріалі англомовного поетичного дискурсу модернізму) / В. І. Бабич // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 7-10.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; ідіодискурс; комунікативно-прагматичні стратегії й тактики; ліричне я; інтимізація; поетичні твори Р. Фроста та К. Сендберга; idiodiscourse; communicative and pragmatic strategies and tactics; lyrical I; intimization; R. Frost’s poetic text and C. Sandburg’s poetic text