Політична згода та національна єдність як попередні умови демократизації у перехідних суспільствах - Карагіоз, Руслан Степанович (My University, 2014)
Статтю присвячено аналізові проблем політичної єдності та досягнення політичної згоди в перехідних суспільствах. Визначено, що основними елементами політичної згоди є суб'єкти та об'єкти політики та виникаючі між ними відносини. Проаналізовано їх властивості. Статья посвящена анализу проблем политического единства и достижения политического согласия в переходных обществах. Определено, что основными элементами политического согласия являются субъекты и объекты политики и возникающие между ними отношения. Проанализированы их свойства. The article is devoted to the analysis of problems of political unity and achievement of political consent in transitional societies. It is certain that the basic elements of political consent are subjects and objects of policy and arising up between them relations. Their properties are analysed.
Карагіоз Р. С. Політична згода та політична єдність як попередні умови демократизації у перехідних суспільствах / Р. С. Карагіоз // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 187-193.
Keywords: політична єдність; політична згода; перехідні суспільства; політика; политическое единство; политическое согласие; переходные общества; политика; political unity; political consent; transitional societies; policy