Страхування ризиків сільського господарства - Федосєєв, Петро Михайлович; Федосеев, Петр Михайлович; Fedoseev, Peter M.; Кучерявенко Вікторія Сергіївна; Кучерявенко Виктория Сергеевна; Kucheriavenko Victoria S. (My University, 2015)
Дослідження присвячено вивченню проблеми та розвитку агрострахування сільськогосподарських культур та пошуку їх вирішення, у якому мають бути розроблені стандарті умови, процедури врегулювання збитків, визначені на основі актуарних розрахунків, тарифи і ставки для пропонованого покриття, процедури вирішення спорів, механізму зборів даних.

Исследование посвящено изучению проблемы и развития агрострахования сельскохозяйственных культур и поиску их решения, в котором должны быть разработаны стандартные условия, процедуры урегулирования убытков, определенные на основе актуарных расчетов, тарифы и ставки для предлагаемого покрытия, процедуры разрешения споров, механизма сборов данных.

The problems and development of agroinsurance of agricultural items and the search for their solving have been researched in this article. To solve these problems the standard conditions and procedures of regulations, should be developed on the basis of actual calculations such as tariffs and rates for their prolonged covering, procedures of claims decisions, and mechanisms of data collections, etc.
Федосєєв П. М. Страхування ризиків сільського господарства / П. М. Федосєєв, В. С. Кучерявенко // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 75-78.
Keywords: аграрне страхування; актуарні розрахунки; вигодонабувач; індексне страхування; катастрофа природна; комплексне страхування; оцінка ризику; перестрахування; ризик страховий; аграрное страхование; актуарные расчеты; выгодоприобретатель; индексное страхование; катастрофа природная; комплексное страхование; оценка риска; перестрахование; риск страховой; agricultural insurance; actuarial calculations beneficiar; index insurance; natural disaster; comprehensive insurance; risk assessment; reinsurance; risk insurance