Методологічні підходи до дослідження феномена «виборча інженерія» - Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanasyeva, Maryana V. (Одеса, 2012)
Здійснення законодавчих змін у регулюванні виборчої сфери вимагає наукового забезпечення, яке передбачає розширення рамок вузько дисциплінарного погляду на політико-правову проблематику. Прикладом методологічного міждисциплінарного запозичення є соціально інженерний підхід, що стосовно до виборчого права предметно проявляється у виборчій інженерії. У статті розглядаються особливості застосування предметного та проблемного методологічного підходів у межах виборчої інженерії. Осуществление законодательных изменений в регулировании избирательной сферы требует научного обеспечения, которое предусматривает расширение рамок узко дисциплинарного взгляда на политико-правовую проблематику. Примером методологического междисциплинарного заимствования является социально инженерный подход, который применительно к избирательному праву предметно проявляется в избирательной инженерии. В статье рассматриваются особенности применения предметного и проблемного методологического подходов в пределах избирательной инженерии. Implementation of legislative changes in the regulation of the electoral sphere requires scientific support, which includes broadening the scope narrow disciplinary view of the political-legal issues. An example of an interdisciplinary methodological borrowing is a social engineering approach, which is applied to the electoral law objectively manifested in the electoral engineering. The article deals the features of the objective and the problem methodological approaches within the electoral engineering.
Keywords: вибори; виборча інженерія; виборчий процес; выборы; избирательная инженерия; избирательный процесс; elections; electoral engineering; electoral process