Органи самоорганізації населення у системі місцевого самоврядування - Мішина, Н. В.; Мішина, Наталя Вікторівна; Мишина, Н. В.; Мишина, Наталия Викторовна; Mishyna, Natalya V.; Mishyna, N. V. (Одеса : Гельветика, 2019)
Статтю присвячено аналізу природи органів самоорганізації населення на основі норм чинного законодавства України, в тому числі розглядаються аргументи на користь того, що органи самоорганізації населення не є органами місцевого самоврядування. У статті надані пропозиції щодо вдосконалення деяких нормативних положень (стосовно визначення терміну «органи самоорганізації населення», уточнення території їхньої діяльності тощо).

Органы самоорганизации населения в системе местного самоуправления. Статья посвящена анализу природы органов самоорганизации населения на основе норм действующего законодательства Украины, в том числе рассматриваются аргументы в пользу того, что органы самоорганизации населения не являются органами местного самоуправления. В статье предоставлены предложения по совершенствованию некоторых нормативных положений (относительно определения понятия «органы самоорганизации населения», уточнение территории их деятельности и т.д.).

Organs of self-organization of the population in the system of local self-government. The essential elements of the local self-government system in Ukraine are the citizens’ self-organization bodies. This article is dedicated to the analysis of the legal nature of this bodies; the analysis is based on the contemporary Ukrainian legislation. The research also includes arguments that the citizens’ self-organization bodies are not the local self-government bodies. The author gives propositions how some Laws of Ukraine (concerned citizens’ self-organization bodies) could be improved due to the making the definition “citizens’ self-organization bodies” more precise, due to the clarification of the territory on which this bodies can function etc.
Мішина Н. В. Органи самоорганізації населення у системі місцевого самоврядування / Н. В. Мішина // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 23 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2019. – C. 84-91.
Keywords: органи самоорганізації населення; місцеве самоврядування; муніципальне управління; самоорганізація населення; населення; територіальна громада; органы самоорганизации населения; местное самоуправление; муниципальное управление; самоорганизация населения; территориальная община; население; population self-organization bodies; local government; municipal government; population self-organization; population; territorial community