Вплив норм міжнародного права в першій інстанції господарського судочинства - Пігарева, Г. І.; Пигарева, Г. И.; Pihareva, H. I. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена дослідженню у господарському судочинстві першої інстанції впливу міжнародно-правових норм, які закріплені в Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та рішеннях Європейського суду з прав людини. Підкреслено, що важливими факторами здійснення господарського судочинства є запровадження електронного правосуддя, інституту медіації, проведення судового засідання в режимі відеоконференції та досудове врегулювання господарських спорів.

Влияние норм международного права в первой инстанции хозяйственного судопроизводства. Статья посвящена исследованию в хозяйственном судопроизводстве первой инстанции влияния международно-правовых норм, которые закреплены в Конвенции о защите прав человека и основных свобод и решениях Европейского суда по правам человека. Подчеркнуто, что важным фактором осуществления хозяйственного судопроизводства является внедрение электронного правосудия, института медиации, проведение судебного заседания в режиме видеоконференции и досудебное урегулирование хозяйственных споров

The impact of rules international law in the first instance economic justice. The article investigates the economic judicial proceedings in the first instance the impact of rules international law, which are enshrined in the European Convention on Human Rights and the European Court of Human Rights. It is emphasized that the important factors of economic justice is the introduction of e-justice, institute mediation of trial in videoconference and pretrial settlement of commercial disputes.
Пігарева Г. І. Вплив норм міжнародного права в першій інстанції господарського судочинства / Г. І. Пігарева // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 114-119.
Keywords: норма міжнародного права; Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; електронне правосуддя; режим відео конференції; інститут медіації; господарське судочинство; норма международного права; хозяйственное судопроизводство; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; электронное правосудие; режим видеоконференции; институт медиации; rules of International law; economic justice; Convention on Human Rights; e - justice; videoconference; mediation institute