Розвиток антикорупційної політики України в умовах післявоєнних трансформацій - Лисак, Станіслав-Юрій Юрійович; Лисак, С.-Ю. Ю.; Lysak, Stanislav-Yurii Yu. (Одеса : Фенікс, 2026)
Антикорупційна політика набуває системоутворюючого значення, оскільки виступає ключовою передумовою ефективного функціонування публічного адміністрування, забезпечення інституційної спроможності держави, раціонального використання публічних ресурсів та формування довіри суспільства і міжнародних партнерів. Антикорупційна політика у післявоєнній Україні має трансформуватися у системний інструмент публічного адміністрування, який забезпечує ефективне функціонування держави, її інституційну стійкість та відповідність європейським стандартам. Розвиток антикорупційної політики має здійснюватися на основі комплексного підходу, що поєднує адміністративно-правові, інституційні та технологічні механізми, забезпечуючи прозорість, підзвітність та ефективність публічного адміністрування як основу сталого розвитку держави.
Лисак С.-Ю. Ю. Розвиток антикорупційної політики України в умовах післявоєнних трансформацій. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 113-115. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33024
Keywords: антикорупційна політика; публічне адміністрування; післявоєнне відновлення; корупційні ризики; цифровізація; євроінтеграція; доброчесність; anti-corruption policy; public administration; post-war recovery; corruption risks; digitalization; European integration; integrity