Діяльність політичного лідера та її вплив на зміну політичних цінностей суспільства - Похило, І. Д.; Похило, Ірина Даніїлівна; Pokhylo, Iryna D. (Одеса, 2018)
Встановлюються особи, які ще зі стародавніх часів вважалися лідерами. Політичні лідери відігравали та продовжують відігравати головну роль у політиці. Активно просуваючись до влади, за допомогою своїх політичних партій і політичних гасел вони можуть впливати як на власний електорат, так і на «чужий». Процес становлення політичного ідеалу та політичних цінностей у кожному суспільстві проходить певні етапи, він є досить складним і тривалим. Політичні лідери мають володіти певним набором особистих якостей, які їм забезпечують таке становище в суспільстві. Вони мають бути високорозвиненими особистостями. Проаналізовано, що політичний лідер змінює політичні ідеали та політичні цінності за певних умов. Зауважено той факт, що політичний лідер як представник «свого» електорату може змінювати і «навіювати» майбутнє як завдяки своїм особистим здібностям, так і за допомогою сучасних політичних технологій.

Identified individuals who, from antiquity, were considered leaders. Political leaders have played and continue to play a major role in politics. Actively moving to power, with the help of their political parties and political slogans, they influence both their own electorate and the “alien”. The process of formation of the political ideal and political values in each society goes in a certain direction and is quite long and complicated. Political leaders must have a certain set of personal qualities that provide them with this position in society. It is analyzed that a political leader can change political values and ideals under the influence of circumstances. Attention is paid to the fact that the political leader, as a representative of his “own” electorate, can change and “cast’ the future, both with the help of personal qualities, and with the help of modern political technologies.
Похило І. Д. Діяльність політичного лідера та її вплив на зміну політичних цінностей суспільства / І. Д. Похило // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. Маршалек-Кава (голов. ред.), Д. В. Яковлев (відп. ред.) ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2018. – Вип. 9. – С. 41-44.
Keywords: політичні цінності; політичний ідеал; політичний лідер; political values; political ideal; political leader; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science