Нормативно-правове забезпечення діяльності міських санітарно-епідеміологічних органів в Російській імперії наприкінці XIX ст. - Вахненко, В. В.; Vakhnenko, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті проаналізовано діяльність санітарно-епідемічних органів в Російській імперії та їх нормативно-правове забезпечення. Особливу увагу приділено діяльності місцевих органів влади, а саме міській санітарній виконавчій комісії та органам громадських піклувальників, діяльність яких було розглянуто на прикладі м. Одеси та С.-Петербургу.
Вахненко В. В. Нормативно-правове забезпечення діяльності міських санітарно-епідеміологічних органів в Російській імперії наприкінці XIX ст. / В. В. Вахненко // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 274-281.
Keywords: санітарно-епідеміологічні органи; Російська імперія; санітарна виконавча комісія; громадські піклувальники; м. Одеса; санитарно-эпидемиологические органы; Российская империя; санитарная исполнительная комиссия; общественные попечители; г. Одесса; sanitary-epidemiological organs; Russian Empire; municipal sanitary executive committee; public bodies of trustees; Odessa