Кримінально-правова оцінка поняття «трофейної зброї» в умовах воєнного стану - Рутковська, Анастасія Русланівна; Рутковська, А. Р.; Rutkovska, Anastasiia R. (Одеса : Фенікс, 2026)
В зв’язку з активною фазою війни на території нашої держави, особливе місце серед предметів незаконного обігу зброї посідає, так звана, «трофейна зброя». Така зброя часто потрапляє до рук цивільного населення та військових внаслідок активних бойових дій, деокупації населених пунктів та знищення ворожих позицій, однак її правовий статус досі залишається невизначеним, що породжує певні складнощі кримінально-правової кваліфікації.
Рутковська А. Р. Кримінально-правова оцінка поняття «трофейної зброї» в умовах воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 489-492. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33348
Keywords: зброя; кримінальна відповідальність; право; наукове дослідження; кримінальні правопорушення; громадська безпека; суспільство; обіг зброї; трофейна зброя; firearms; criminal liability; law; scholarly research; criminal offenses; public safety; society; arms trafficking; captured weapons; trophy weapon