Комп’ютерна графіка: використання бібліотеки OpenGL - Логінова, Наталія Іванівна; Логінова, Н. І.; Логинова, Наталия Ивановна; Lohinova, Nataliia I.; Янковський, Олег Георгійович; Янковський, О. Г.; Янковский, Олег Георгиевич; Yankovskyi, Oleh H. (Одеса, 2022)
Сучасне використання інформаційно-комунікаційних технологій не можливе без використання елементів комп’ютерної графіки. Тому збільшується потреба в ІТ-фахівцях, які можуть не тільки розробляти програмні продукти, але й створювати графічні оболонки та реалізовувати дизайнерські задумки за допомогою графічного програмування. Для набуття знань з програмування графічних зображень й пропонується дисципліна вільного вибору «Комп’ютерна графіка», в якої студенти вивчають OpenGL на С++. OpenGL є універсальним інструментом для програмування графічних зображень. Знання, здобути на заняттях з дисципліни «Комп’ютерна графіка» будуть корисними при створенні різних засобів візуалізації програмних продуктів.

Современное использование информационно-коммуникационных технологий невозможно без использования элементов компьютерной графики. Поэтому увеличивается потребность в ИТ-специалистах, которые могут не только разрабатывать программные продукты, но и создавать графические оболочки и реализовывать дизайнерские задумки с помощью графического программирования. Для получения знаний по программированию графических изображений предлагается дисциплина свободного выбора «Компьютерная графика», в которой студенты изучают OpenGL на С++. OpenGL является универсальным инструментом программирования графических изображений. Знания, полученные на занятиях по дисциплине «Компьютерная графика» будут полезны при создании различных средств визуализации программных продуктов.

Modern use of information and communication technologies is impossible without the use of computer graphics elements. Therefore, the need for IT specialists is increasing, who can not only develop software products, but also create graphic shells and implement design ideas using graphic programming. To gain knowledge in graphics programming, the free-choice discipline "Computer Graphics" is offered, in which students study OpenGL in C++. OpenGL is a universal graphics programming tool. The knowledge gained in the "Computer Graphics" discipline will be useful in creating various visualization tools for software products.
Логінова Н. І. Комп’ютерна графіка: використання бібліотеки OpenGL / Н. І. Логінова, О. Г. Янковський // Інформаційне суспільство: проблеми та перспективи : матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Одеса, 20 травня 2022 р.) / відп. ред. Н. І. Логінова. - Одеса, 2022. - С. 34-36.
Keywords: комп’ютерна графіка; графічне програмування; програмний інтерфейс графічних застосунків; OpenGL; computer graphics; graphic programming; Application Programming Interface (API); Open Graphics Library; Research Subject Categories::TECHNOLOGY::Information technology; графічні зображення; graphic standard; graphic images